Naujiena

Kvietimas dalyvauti Baltijos jūros vėjo energetikos ir žaliojo vandenilio renginyje – BOWE2H

2023 02 09

Lietuvos energetikos agentūra prisijungia prie tarptautinio BOWE2H projekto ir kviečia dalyvauti nemokamame įžanginiame projekto renginyje interaktyviu formatu 2023 m. vasario 14 d. Norint minėtame renginyje dalyvauti – būtina išankstinė registracija.

Baltijos jūroje vėjo energija su maždaug 93 GW potencialu galėtų tapti saugios, į ateitį orientuotos ir tvarios regioninės energetikos sistemos pagrindu. Vystant konkrečius  jūros vėjo ir vandenilio projektus, trūksta tarptautinio tinklo, kuris apjungtų ir suvienytų vietos vyriausybes, vystytojus, tinklų ekspertus, mokslininkus, gamintojus ir politikus, tokiu būdu praplečiant supratimą ir gebėjimą veikti tarptautiniu mastu. Visoms suinteresuotosioms šalims neišvengiamai reikalingos žinios ir kitų šalių ekspertų nuomonė regioniniu mastu. Lietuvos energetikos agentūra prisijungia prie BOWE2H projekto, siekdama sustiprinti Baltijos jūros regiono bendradarbiavimą žaliosios energijos sektoriuje.

Šis Europos Sąjungos finansuojamas projektas skatina tarptautinį jūros vėjo energetikos ir žaliojo vandenilio projektų koordinavimą bei plėtrą Baltijos jūros regione. Šiandien regioninis bendradarbiavimas yra labai svarbus sprendžiant klimato ir energetikos krizę bei optimizuojant nepriklausomos žaliosios energijos potencialą.


Kvietimas dalyvauti Baltijos jūros vėjo energetikos ir žaliojo vandenilio renginyje – BOWE2H
Džiaugiamės galėdami pakviesti Jus į pirmąjį skaitmeninį BOWE2H renginį pasiklausyti pranešimų apie jūros vėjo ir žaliojo vandenilio koegzistavimą ir potencialą bei išgirsti naujausių tarptautinių veiklų, jau vykstančią šiose srityse, apžvalgą. Renginio metu bus pristatytos šios temos:
  • Energetikos rinka Baltijos jūros regione: ES politika ir vizija (Anca-Iulia Cimpeanu | Europos Komisija);
  • Jūros vėjo energija Baltijos jūroje: nuo potencialo iki realybės (Mattia Cecchinato | WindEurope);
  • Kaimynų patirtis: žalias vandenilis ir jūros vėjas Šiaurės jūroje (Meiko Neumann | Cruh21);
  • Estija ir Latvija suvienija jėgas: Tarpvalstybinis vėjo jėgainių parkas ELWIND (Tõnn Tuvikene | Estijos aplinkosaugos investicijų centras);
  • Baltijos energijos sala: kur susitinka jūra ir žalias vandenilis (Søren Møller Christensen | Baltic Energy Island);
  • Bendra kūrybinė užduotis ir diskusijos aktualiomis temomis (tarptautinio jūros vėjo ir vandenilio plėtros kliūtys ir sprendimai, kliūčių nustatymas, švelninimo priemonių ir sprendimų sumanymas, ateities vizijos).
Pirmasis BOWE2H projekto renginys interaktyviu formatu vyks 2023 m. vasario 14 d.  10:00–13:00 val.
Registruokitės čia, kad galėtumėte sudalyvauti renginyje ir gauti aktualiausias projekto naujienas. Taip pat galite susipažinti su renginio programa.

Atkreipiame dėmesį, kad renginys vyks anglų kalba.