Naujiena

Naujausi įvykiai nepriklausomų elektros energijos tiekėjų pasiūlymuose

2022 06 08

Lietuvos energetikos agentūra, atsižvelgdama į svarbą operatyviai informuoti vartotojus apie naujausius pokyčius nepriklausomų elektros energijos tiekėjų pasiūlymuose, skelbia naujausius pasikeitimus (lyginant su birželio 7 d. pranešimu) nepriklausomų elektros energijos tiekėjų pasiūlymuose (planai su fiksuota iki 24 mėn. kaina):

  1. Siūlomas elektros energijos kainas sumažino UAB "Ignitis" ir "Elektrum Lietuva", UAB (kainos fiksavimo laikotarpis – atitinkamai 18 ir 24 mėn.);
  2. Elektros energijos kainas padidino – Enefit UAB (kainos fiksavimo laikotarpis – 24 mėn.);
  3. Kainų nekeitė – UAB "Perlas energija" (kainos fiksavimo laikotarpis – 6 mėn.).

Atkreipiame dėmesį į tai, kad:

  1. Anksčiau paminėti kainų pokyčiai (kainų didinimas, mažinimas) yra susiję tik su nurodytais planais ir nereiškia, kad konkretus tiekėjas kainas didino ar mažino ir visiems kitiems savo siūlomiems planams;
  2. Kai kurie tiekėjai ("Elektrum Lietuva", UAB ir Enefit UAB) siūlo ilgesnio kainos fiksavimo laikotarpio (atitinkamai 36 mėn. ir 72 mėn.) planus, kurių 1 kilovatvalandės kainos yra mažesnės lyginant su trumpesnio kainos fiksavimo laikotarpio (iki 24 mėn.) planais.



Prognozuojamos vieno mėnesio sąskaitų sumos apskaičiuotos pagal šias prielaidas:

  1. Vieno mėnesio suvartojimas – 150 kWh;
  2. Santykis tarp dieninio ir naktinio suvartojimo yra 65 proc. ir 35 proc.



Ši informacija yra skirta vartotojų informavimui. Ji neskirta nepriklausomų elektros tiekėjų vertinimui, jų pasiūlymų reklamai ar palyginimui. Pateiktos konkrečią dieną fiksuotos kainos yra preliminarios. Galutinę vartotojams siūlomą elektros kainą vartotojai sužino tik sutarties sudarymo metu.

Naujausi įvykiai nepriklausomų elektros energijos tiekėjų pasiūlymuose