Renginys

LEA kviečia elektromobilių privačias įkrovimo prieigas norinčius įsirengti juridinius asmenis į informacinį nuotolinį renginį (mokymus)

2023 10 05

Lietuvos energetikos agentūra (LEA) 2023 m. spalio 23 d. kviečia juridinius asmenis – daugiabučių bendrijas, įmones ir apšvietimo tinklų valdytojus –  į informacinį nuotolinį renginį (mokymus) pareiškėjams.  Norinčius dalyvauti, prašome iki 2023 m. spalio 18 d. užsiregistruoti ir pateikti rūpimus klausimus dėl kvietimo sąlygų registracijos į mokymus formoje.

LEA paskelbė antrą kvietimų etapą juridiniams asmenims teikti paraiškas kompensuoti dalį jų įrengiamų elektromobilių privačių įkrovimo prieigų išlaidų. Finansavimas skiriamas pagal Energetikos ministerijos inicijuotą jungtinį projektą „Privačių elektromobilių įkrovimo prieigų įrengimas“.

Pagal atnaujintas ir lankstesnes finansavimo sąlygas paraiškas gali teikti platesnis juridinių asmenų būrys – ne tik įstaigos, įmonės, organizacijos, daugiabučių bendrijos, bet ir apšvietimo tinklų valdytojai, kuriems anksčiau tokios galimybės nebuvo.

Įmonės, daugiabučių bendrijos, namų administratoriai galės pasirinkti labiausiai jų darbuotojų ar gyventojų poreikius atitinkančias įkrovimo stoteles su prieigomis iki 44 kW su dinaminiu galios valdymu, o apšvietimo tinklus valdantys subjektai – iki 11 kW suminės galios.

LEA kviečia elektromobilių privačias įkrovimo prieigas norinčius įsirengti juridinius asmenis į informacinį nuotolinį renginį (mokymus)
Finansuojamos tik privačios įkrovimo stotelės, kurios būtų naudojamos tik gyventojų, darbuotojų ar įmonės poreikiams.

Siekiama, kad kuo daugiau gyventojų ir įmonių kuo paprastesnėmis sąlygomis galėtų pasinaudoti valstybės teikiamu finansavimu. Todėl dabar daugiabučių namų bendrijos, administratoriai ir apšvietimo tinklų valdytojai ir dauguma įmonių gali prašyti finansavimo jau nuo 2023 m. balandžio 1 d. įrengtoms prieigoms – nuo ankstesnių kvietimų pabaigos, o ne nuo kvietimų paskelbimo.

Pareiškėjas galės pateikti daugiau nei vieną paraišką, kurioje įrengiamų prieigų ir objektų, kuriuose jos įrengiamos, skaičius neribojamas, kaip ir anksčiau.

Taip pat nustatyti ilgesni paraiškų teikimo terminai daugiabučių namų bendrijoms, administratoriams ir įmonėms – jų paraiškas priimsime iki 2024 birželio 30 d. Trumpesnis paraiškų pateikimo laikotarpis nustatytas tik apšvietimo tinklus valdantiems subjektams – iki 2023 m. gruodžio 29 d., nes tokiems projektams įgyvendinti reikia daugiau laiko (iki 18 mėnesių), o visi projektai turi būti baigti įgyvendinti iki 2026 m. sausio 31 d. Daugiabučių namų bendrijoms ir įmonėms liko tas pats projekto įgyvendinimo terminas, iki 12 mėn.

Finansavimo dydis apskaičiuojamas pagal įkainius, atsižvelgiant į įrengiamų prieigų įrengimo vietą, kiekį, galią.

Kviečiame pareiškėjus registruotis į mokymus
, kuriuose išgirsite aktualią informaciją apie teikiamą finansavimą, paraiškų pildymą, reikiamus pasirengti ir pateikti dokumentus ir pan.

Visa kvietimų teikti paraiškas informacija paskelbta interneto svetainėse www.esinvesticijos.lt ir https://www.ena.lt.

Pasiteirauti apie lėšų skyrimo sąlygas ir paraiškų teikimą galima telefonu 8 5 230 3312 arba el. paštu [email protected].

____________________________________

Jungtinis projektas „Privačių elektromobilių įkrovimo prieigų įrengimas“ įgyvendinamas pagal Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo planą Naujos kartos Lietuva“, finansuojamą Europos Sąjungos ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonės „NextGenerationEU“ lėšomis.